Slaap lekker, ook tijdens de overgang

Er is onderzoek gedaan naar de effektiviteit van het behandelen van slaapproblemen met homeopathie. Het was een klein onderzoek met dertig deelnemers (1), het resultaat was dat de deelnemers die homeopathisch behandeld werden, tussen 60 en 75 minuten per nacht langer sliepen gedurende de vier weken na de behandeling.Deze verbetering was er niet bij deelnemers die een placebo hadden gekregen.
Er is een groter onderzoek gedaan onder 438 vrouwen in de overgang (2), die slecht sliepen door nachtelijke opvliegers. Deze vrouwen sliepen niet alleen beter na de homeopathische behandeling, ze hadden ook veel minder last van overgangsklachten.
Homeopathische middelen hebben niet de ongewenste bijwerkingen en niet de gewenning van reguliere slaapmedicatie.
En mochten uw slaapproblemen toch aanhouden, dan vraagt u natuurlijk uw huisarts of er een gezondheidsprobleem aan ten grondslag kan liggen. De mensen die met slaapproblemen in mijn praktijk komen, hebben dat meestal al laten checken, “maar alles is goed”.
Slaap je niet lekker? Maak eens een afspraak bij de homeopaat.

Ref: 1- Naude, DF, Couchman IMS, Maharaj A. Chronic primary insomnia, Efficacy of homeopathic simillimum. Homeopathy 2010, 99: 63-68. 2- Bordet MF, Colas A., Marijnen P., Masson J.L., Trichard M.: Treating hot flushes in menopausal women with homeopathic treatment. Homeopathy 2008, 97:10-15

bg_homeopaat-linkspalmtekening