Petitie Handen af van homeopathie aangeboden

Op 23 april is de petitie ‘Handen af van de Homeopathie’ in Den Haag aangeboden. De bijna 60.000 handtekeningen werden door de Stichting Voor Vrije Keuze aan de Vaste Kamer Commissie voor VWS overhandigd.
De petitie werd in ontvangst genomen door een woordvoerder van de SP. Ook D66 en de 50+ partij waren aanwezig. Binnenkort wordt de petitie bij VWS besproken. U kunt hier klikken voor beelden van de inontvangstneming.
Aanleiding voor het starten van de petitie was de nieuwe regelgeving in 2012, waardoor het niet meer is toegestaan om op homeopathische zelfzorgmiddelen te vermelden waarvoor ze zijn bedoeld. Ook mag de werking van deze middelen niet meer beschreven worden. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om een passend homeopathisch middel aan te schaffen.
Uit onderzoek, uitgevoerd in opdracht van de stichting Voor Vrije Keuze, blijkt dat 70% van alle Nederlanders gebruik maakt van homeopathische geneesmiddelen. 80% van de respondenten heeft aangegeven dat informatie op de verpakking cruciaal is bij het kiezen van het juiste homeopathische geneesmiddel. Slechts 9% van alle Nederlanders vindt het een goede maatregel. Het overgrote merendeel van Nederland wil dat de maatregel wordt teruggedraaid.

Zie ook http://www.vsm.nl/nieuws/1236
www.voorvrijekeuze.nl

bg_homeopaat-linkspalmtekening