Homeopathische behandeling en homeopathie uit de winkel: wat is het verschil?

Ik merk regelmatig dat er onduidelijkheid bestaat over het verschil tussen homeopathie uit de winkel en homeopathie van een homeopaat. Eigenlijk is het verschil hetzelfde als bij reguliere geneesmiddelen. Heb je een eenvoudige klacht, bijvoorbeeld verkoudheid met hoesten, dan vraag je aan de drogist of hij iets voor je heeft dat kan helpen. Wordt je verkoudheid steeds erger, en je hoest steeds dieper en pijnlijker, dan vraag je je huisarts om advies. Meestal krijg je dan een recept voor een geneesmiddel dat je niet zelf bij de drogist kunt kopen, maar alleen op recept verkrijgbaar is bij de apotheek.
Homeopathische geneesmiddelen bestaan uit twee groepen: de homeopathische zelfzorgmiddelen die verkrijgbaar zijn via de drogist en die je kunt gebruiken voor eenvoudige klachten, en homeopathische geneesmiddelen die alleen verkrijgbaar zijn naar aanleiding van een consult bij een homeopathisch arts of bij een klassiek homeopaat, omdat ze niet geschikt zijn als zelfzorgmiddel. Dus heb je voor jezelf of voor je kind al een paar homeopathische producten uit de winkel geprobeerd, en gaan de klachten niet weg? Dan is een afspraak voor een homeopathische behandeling zeker het overwegen waard.
Homeopathische behandeling is mogelijk naast het gebruik van reguliere geneesmiddelen. Homeopaten die lid zijn van de beroepsvereniging NVKH hebben zoveel medische basiskennis dat je wordt doorgestuurd naar de huisarts als dat nodig is.

bg_homeopaat-linkspalmtekening