Homeopathie en de slotjesbeugel

Bijna drie jaar lang had ik een slotjesbeugel. Niet als puber, maar als volwassene heb ik alsnog mijn gebit laten reguleren. Ik heb jaren tegen de beslissing zitten aanhikken, achteraf gezien had ik het jaren eerder moeten doen.
Eigenlijk viel het reuze mee, en als leuke bijkomstigheid is het goed voor de lijn. Met een slotjesbeugel laat je het wel om in gezelschap een koekje bij de koffie te nemen, of om even een snelle hap te scoren tijdens het winkelen, want de etensresten krijg je echt niet meer tussen de slotjes uitgefrummeld. Ik ging de deur niet meer uit zonder tandenborstel in mijn tas.
En de pijn? Dat viel soms wel tegen. Na elke controle bij de orthodontist had ik een paar dagen flink gevoelige tanden, soms wel zo erg dat ik geen harde dingen eten kon. Het voelde soms alsof ik een klap op mijn tanden had gekregen, alsof alles bont en blauw was. Op een dag realiseerde ik mij dat daar een homeopathisch middel bijhoort, bij het bont-en-blauw-geslagen-gevoel.Ik ben dat homeopathisch middel gaan innemen voor en na de controle bij de orthodontist, en dat scheelde heel veel. Ik kon gewoon weer eten.
En nu ben je vast nieuwsgierig naar de naam van dat homeopathische middel……..
Tja…daar stuit ik op een probleem. Wanneer ik tegenwoordig een artikel schrijf over de werking van een homeopathisch middel en ik vermeld erbij waar het goed voor is, heet dat een ‘gezondheidsclaim’.
Zo’n gezondheidsclaim moet goedgekeurd worden door de Europese Commissie. Deze commissie toetst of zo’n claim ‘wetenschappelijk bewezen’ is. Dat de meeste homeopathische middelen al eeuwen hun werking “bewezen”, is voor de Commissie niet relevant. En dus loop ik het risico een boete te krijgen van duizenden euro’s, als ik hier vertel welk homeopathisch middel fijn is te gebruiken als je een slotjesbeugel hebt.
Stuur mij een mailtje voor de naam van het homeopatisch middel, of voor het middel zelf als je het graag een keer vrijblijvend wilt proberen

bg_homeopaat-linkspalmtekening