Help mee homeopathie toegankelijk te houden!

Homeopathische geneesmiddelen: 70% van alle Nederlanders heeft middelen als Calendulan, Echinaforce en Arniflor in huis (bron: MetrixLab, 2012). Het lijkt zo vanzelfsprekend dat je deze natuurlijke middelen kunt kopen bij drogisterijen en apotheken. Toch is dat niet meer het geval.
Homeopathische zelfzorgmiddelen dreigen te verdwijnen.
Door nieuwe regelgeving is het niet meer toegestaan om op homeopathische zelfzorgmiddelen te vermelden waarvoor ze zijn bedoeld. Ook mag je in bijvoorbeeld magazines of op websites niet meer schrijven over de werking van deze middelen. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om een passend homeopathisch middel aan te schaffen. Mogelijk verdwijnen deze middelen in de toekomst uit de schappen van drogisterijen en apotheken.
Voor Vrije Keuze komt op voor het belang van al die miljoenen homeopathiegebruikers in Nederland. Zij streven naar vrijheid in de keuze van reguliere en natuurlijke geneesmiddelen in Nederland. Hun doel is dat de homeopathische zelfzorgmiddelen in de toekomst weer voorzien worden van informatie, zodat iedereen weet waarvoor ze bedoeld zijn. Ook wil Voor Vrije Keuze de communicatie over de werking van de middelen weer mogelijk maken.

bg_homeopaat-linkspalmtekening