Chocoladetaart

Bittere chocola is goed voor het hart.

Vandaar dat ik altijd zo gelukkig word van chocola, en ik ben niet de enige. Ik vraag tijdens een consult altijd naar iemands voorkeuren voor eten. Wat eet je liever niet, wat eet je graag? Ik kan mij een mevrouw herinneren die het allerliefst een pot hazelnootpasta opwarmt in de magnetron, om die vervolgens lekker leeg te lepelen. Helaas is hazelnootpasta niet de bittere chocola met flavonolen.
Deze chocoladetaart wel! Heerlijk en snel klaar, en ik heb eindelijk een goed excuus om er weer eens een te maken.

600 gram goede bittere chocola
6 dl. slagroom
3 afgestreken eetlepels fijne suiker
een borrelglas amaretto
1 pak bastognekoeken
150 gram boter
cacaopoeder
Klem een stuk bakpapier tussen de bodem en de rand van een springvorm.
De bastognekoeken in keukenmachine verkruimelen, gesmolten boter door het kruim roeren en hiermee de bodem bedekken, en laten opstijven in de koelkast.
Slagroom stijf kloppen met suiker. Chocola in stukjes breken, au bain marie smelten tot een dikke lauwe saus. Giet de gesmolten chocola al kloppend met de mixer in een keer snel bij de slagroom, klop door tot alles vermengd is. Klop dan pas de likeur erdoor, giet het mengsel in de vorm.
Laat een hele nacht in de ijskast opstijven, zeef er een laagje cacao over.

bg_homeopaat-linkspalmtekening