Breng de dokter dichterbij.

IMG_1062
In mei 2012 heb ik de pelgrimstocht gelopen rond de heilige berg Mount Kailash, in west-Tibet. Het is een tocht van 56 km, met als hoogste punt de Drolma La pas van 5625m hoog. Door de grote hoogte is er weinig zuurstof, en ik ben weken lang zenuwachtig geweest of ik die klim zou kunnen volbrengen. Het was zwaar, maar het is mij gelukt om boven op de pas te komen, die helemaal bedekt was met tibetaanse gebedsvlaggen. Maar wat ik mij nooit gerealiseerd had, is dat ik aan de andere kant van de pas ook weer naar beneden moest over een met ijs bedekte helling. Een van de tibetaanse dragers heeft mij met veel boedhistisch geduld heelhuids beneden gekregen, maar ik weet nog dat ik halverwege de afdaling dacht: “als ik hier uit glijd en mijn been breek, hoe kom ik dan nog beneden, het eerste ziekenhuis is 1000 km. hiervandaan…..
Vijf dagen lopen om bij een dokter te komen, acht uur per bus om bij een ziekenhuis te komen, het is de dagelijkse praktijk voor de inwoners van Tibet. In de oosthoek van het Tibetaanse plateau ligt de autonome Tibetaanse regio Golog. De Golog Support Foundation heeft als belangrijkste doel het verbeteren van de leefomstandigheden van alle mensen in de Golog regio door het opzetten van gezondheidscentra. Zij willen letterlijk de dokter dichterbij brengen. Hoe ze dat doen, lees je op www.gologsupport.org/breng-de-dokter-dichterbij/

bg_homeopaat-linkspalmtekening