Chocola….mmmm

Veel vet en suiker, en toch is het goed voor je. Belangrijk is welk soort chocola je eet.

Het meeste onderzoek erkent pure, donkere chocola, die met meer dan 70% cacao als zeer gezond. De voordelen van die chocola zijn enorm, ondanks dat er veel suiker in zit. Cacao bevat flavonolen, die goed zijn voor het hart. Helaas zitten er in de meeste chocola in de winkel weinig flavonolen, want die geven chocola een bittere smaak, en dus zijn fabrikanten bang dat dat niet verkoopt. Want hoe groter het cacao-gehalte, hoe bitterder de smaak en hoe meer flavonolen er nog inzitten. In witte chocola zitten geen flavonolen, maar uit recent onderzoek is gebleken dat witte chocola bij mannen de functie van de bloedplaatjes bevordert, verantwoordelijk voor de klontering van het bloed,en dat is goed voor het hart. Dus naast de flavonolen moet er nog een goed chocolade-ingredient zijn.

Bron: Medisch Contact nr, 10. november 2013

bg_homeopaat-linkspalmtekening